måndag 22 september 2014

Artikel - Vindkraft

90 MILJARDER TILL SPILLO


Sveriges vindkraft är helt onödig. Dom står i stora grupper bredvid vägen och landskapet är genast förstört. Dom ger oss knappt energi, och staten lägger oerhörda mängder pengar på en el som knappt gör någonting för landet. Pengar som skulle kunna göra annat för samhället går till spillo, och det är inte bra. 

Vindkraft är en onödig energikälla. Borde vi verkligen ha kvar den? Jag tycker inte det. Sverige hade lika gärna kunnat vara utan den, eftersom den knappt bidrar med någon energi överhuvudtaget. Det finns 2 800 vindkraftverk som utgör 5% av Sveriges all energi, medan kärnkraften utgör 50%. Fem procent. Det är nästintill ingenting, och det ger väldigt lite energi. Helt onödig, enligt mig.

Det finns alltför många vindkraftverk i Sveriges landskap. Vart man än åker med bilen finns det fula vindkraftverk som täcker alla öppna ytor. De för oljud när dom är många i som står i grupper, i vatten som på land, och dom förstör landskapet. Jag lovar att jag inte är den enda som tycker det.

Inte nog med det, utan att bygga ett vindkraftverk kostade under 2013 32 miljoner kronor. Alla dessa 2 800 vindkraftverken har kostat 89,6 miljarder kronor. Det är inte bara detta som kostar, utan även yta utav landskapet. Vindkraftverk tar väldigt stor plats, plats som skulle kunna användas för bostäder eller kanske en skola.

Man kan inte alltid vara säker på att det blåser. När det inte blåser och kraftverken står stilla är dom ju helt onödiga. T.ex. ett kärnkraftverk är alltid igång och ger alltid energi, och ett vattenkraftverk ger alltid energi eftersom vattnet alltid forsar. Det är alltså få timmar som vindkraften är igång. Inte nog med det, utan det krävs väldigt många vindkraftverk. För att få samma energi som man får från en reaktor så behöver man bygga 1 500 stycken.

Sveriges vindkraft gör alltså inte mycket för Sveriges energi, och pengarna som staten lägger på dom skulle kunna läggas på viktigare saker. Jag tycker detta borde tas tag i, och göras något åt. 5% av Sveriges energi skulle lätt kunna ersättas med något annat effektivare som gör mer energi. Det tycker jag borde ske, en utveckling.

Matilda

Källor: svenskenergi.sevind.kraftig.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar